Portugal is het land van het mooie weer, prachtige landschappen, vriendelijke mensen, fado en het goede eten en drinken.
Ik wil met mijn liefde voor Portugal, zijn tradities in combinatie met de heerlijkheden zo veel mogelijk mensen enthousiast maken
en deze heerlijkheden laten proeven van de Portugese keuken.
Hiervan heb ik een selectie gemaakt in ambachtelijke en traditionele producten.
Een heerlijke variant hiervan is luxe Vis in blik. Met dit traditionele product tover je snel een gezond, duurzaam en smaakvolle exclusieve delicatesse op tafel. Leuk voor op de borrelplank of makkelijk te combineren voor een diner. Samen in een unieke verpakking is het een blikvanger op tafel en is het leuk om als cadeau te geven.
Zonder Portugese olijfolie geen Portugees eten. Olijfolie wordt voor meer gebruikt dan enkel het aanmaken van een salade of het bakken van een visje. Het wordt gebruikt om te koken, bakken, frituren, om te conserveren/in te maken of om het eten te “kruiden”. Olijfolie is een smaakmaker die op tal van manieren wordt gebruikt en een must is voor bijna ieder Portugees gerecht.
Tijdens het eten ontbreekt ook een Portugese Port niet. De herkomst hiervan ligt in de Douro, de oudste wijnstreek in het noorden van Portugal. Port is een heerlijke, zoete versterkte wijn, die in verschillende stijlen en kleuren wordt geproduceerd. Port wordt gemaakt volgens hetzelfde principe als een normale wijn, maar het fermentatie proces wordt na betrekkelijk korte tijd afgebroken door er sterke drank (aquadente) aan toe te voegen. Port heeft een alcoholpercentage van 18-20%. Door de zoete smaak wordt Port voornamelijk als aperitief, digestief of dessertwijn gedronken.